čtvrtek 7. července 2016

Měsíční chvástačka | ČERVEN 2016


Všechny vás opět po měsíci zdravím u měsíční chvástačky!

Pojďme si společně představit knihy, které mi 
v uplynulém měsíci – červnu – přibyly do knihovny.
Napočítal jsem jich dohromady dvanáct. :-)

 Recenzní výtisky od Martinusu, kterým tímto ještě jednou moc děkuji.
Farmu a Willa Graysona jsem už stihl přelouskat a obě knihy můžu s klidem doporučit, protože jsou skvělé. Farmu jsem ohodnotil pěti hvězdami, protože se mi už sakramentsky dlouho nestalo, že by mě nějaká kniha chytla natolik, že bych kvůli ní odmítal spánek. Smith s každou stranou posouval hranici napětí dál a dál a to se mi moc líbilo. (recenze)
Willa Graysona hodnotím krásnými čtyřmi hvězdami. Bylo to skvělé, zábavné, oddechové, příjemné. Jak jinak u Greena. Navíc s Levithanem. Ti dva jsou jasná záruka dobrého čtení. Je to skvělá jednohubka na letní zamračený den a nebo víkend. (recenze)
Jeden plus jedna je další typická Moyesovka. Knihu čtu teprve od včerejšího večera a jsem někde okolo strany sto, ale už teď mě moc baví. Moyesová to asi taky jinak neumí, že? :-)
 Urban Games od Ondry z knižního špajzu, neboli A. T. Juraska další peckou toho měsíce. Jsem neskutečně rád, že jsem se k její koupi dokopal. Pět hvězdiček a vřele doporučuji dál. A fanoušci Hunger games, SAW, Fear factor, celkově nechutných krváků a vyvražďovaček nebo škodolibí nadšenci jásající z cizího bolestivého utrpení by měli co nevidět zainvestovat ty necelé tři stovky, protože tahle kniha je bude zaručeně bavit.  Dá se však sehnat pouze tady. (recenze)
Všechny malé zázraky je takovou vyčnívající knihou nejen z knih v dnešní chvástačce, ale že všech. Je výjimečná. Je skvělá. Je dokonalé nedokonalá a neobyčejně obyčejná. Pět hvězd a už se moc těším, až ji začnu znovu číst a ten krásný příběh prožiju celý od začátku. (recenze)
Dominus je kniha z jakéhosi výmyslu Knižního klubu, po kterém zvažuji, že z něj vystoupím. Celkově nechápu vedení toho všeho. Knihy z buxu objednávám stejně tak jako tak, ale když si neobjednám z konkrétního katalogu, posílají knihy, které nechcete a ještě vám o jejich odeslání ani neřeknou. Žádné výhody to členství stejně nepřináší, knihy se dají koupit jinde o dost levněji a v knihkupectvích stejně žádné slevy nemáte. Navíc by mohli poslat něco zajímavějšího, když už. Podle anotace mě teda kniha absolutně neoslovila. Četli jste někdo Dominus? Jak se vám líbila? Pokud by měl někdo o knihu zájem, za drobný finanční obnos ji klidně předám dál.

 Pamatuji si vás všechny je recenzní výtisk od nakladatelství Metafora, kterému ještě jednou patří velké dík. Na knihu čtu všude samou chválu a už se těším, až o ní budu moct také mluvit. Na druhou stranu mám strach, protože jsem strašpytel a největší hrůzu mi nahání právě duchové. Paranormální svět bych obcházel obloukem. Stačí trailer na nějaký horor, byť o démonech, vymítání ďábla a už mám problém se spánkem. Tak mi držte palce!
Běsnící světlo je už ne tak zdařilá jednohubka. Námět fajn, děj nic moc, postavy divné, jejich chování ještě divnější. Příčiny a rozuzlení žádné. S myšlenkou a celkovým potenciálem knihy si autorka pohrává až na konci. Škoda, mohlo to být fajn. 2 hvězdy, průměr. Ale to obálka je nádherná. A naživo ještě víc! (recenze)

Manželka 22 a Obyvatel jsou výprodejové kusy z Buxu. Manželku jsem už kdysi četl a byla parádní! Doporučuju všema deseti, i když teda spíše dámskému osazenstvu a nebo mužům jako já. Ehm :D
Obyvatel je k mání za necelých čtyřicet kaček a přitom je prý tak skvělý! Anotace zní výborně a já se na něj moc těším.






Z jako Zelda je kniha o vztahu jako takovém. O vztahy Fitzgeraldových, kdy za dob jazzové hudby vymetali kluby a bary. Prostředí té doby je tak vábivé, že? A já přitom ještě nečetl ani Velkého Gatsbyho, sakra!
Noční cirkus je úlovek z další akce Buxu, navíc všemi tak chválený. Proč si ho nepořídit už kvůli té psycho obálce? Myslel jsem, že to bude o nějakém cirkusu podobnému jako ve Freak show, čtvrté sérii seriálu American horror story. A ona to asi story bude, avšak ne horror, ale love.


A nakonec všichni miláškové dohromady. ♥


Četli jste některou z knih?
Jak se vám líbila?
Jaký máte vy názor na členství v Knižním klubu?
Přináší vám to nějaké výhody, nebo to vnímáte podobně, jako já?

8 komentářů:

  1. Četla jsem Všechny malé zázraky, zrovna jsem na ně dopsala recenzi xD Jinak jsem z těch knih nečetla už žádnou další, ale je to vážně pěkná kopička! :D Hrozně bych si chtěla pořídit Běsnící světlo, tak snad někdy :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hned si jdu recenzi přečíst! :-)
      Pokud si Běsnící světlo pořídíš, dej vědět, jak se kniha líbila. Ale mezi náma – jsou lepší knihy, do kterých bys mohla zainvestovat. ;-)

      Vymazat
  2. Z těchto knížek jsem četl jenom Willa Graysona a Všechny malé zázraky a jak mě WG strašně nadchnul (protože prostě kombinace Johna Greena s Levithanem), tak mě Zázraky tak neučarovaly. Je to sice pekny příběh, ale nechal mě spíš chladným. A lákají mě i nějaké ty Moyeseovky, ale nejsem si právě jistý, jestli by se to mně, klukovi, líbilo. A s tím Knižním klubem... Ze začátku jsem z něj byl nadšený. Nejdřív 50 % sleva na tři knížky, pak docela pěkné slevy na Buxu. Ale čím dál tím víc mě to otravuje a děsím se doby, kdy si zase budu muset něco objednat, když jinak nakupuju jenom na levných eshopech. Jak to vlastně je s tou knížkou? Tos musel to Dominus zaplatit nebo co? Doteď jsem to nepochopil

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je teda první negativní názor na Všechny malé zázraky, který slyším.
      Ano, zaplatit. Jako výhodu mám asi brát to, že je prozatím k dostání pouze pro členy KK. Každopádně měli by zasíat knihy podle toho, jaké žánry jsi při registraci uváděl. Kni
      A Moyesovky baví i mě. Nejsem zastánce názoru, že jsou knihy pro muže a knihy pro ženy. Holky si také rády přečtou krváky a kluci zase nějakou tu romantiku. Obměna je důležitá. A pokud autor umí, tak jednoduše umí. :D

      Vymazat
  3. Ze zmíněných jsem nečetla ani jednu, ale určitě se po nich podívám hlavně na Farmu, kterou si musím rozhodně koupit, protože kniha Dítě číslo 44 mě totálně dostala. A také si musím koupit Jeden plus jedna od Jojo, protože tuto autorku mám hrozně ráda. Jinak skvělé přírůstky. :)
    Reading With Lucy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Farma je boží, tu musíš mít! :D
      A Moyesovky jsou prostě srdcovka ♥
      Díky! :)

      Vymazat
  4. Pořád nad Jeden plus jedna váhám, i když ostatní knihy, které jsem od autorky četla byly vážně skvělé... Farmu si ale plánuji přečíst taky a ostatní knihy od autora, tak snad se mi bude líbit jako tobě. :) S Knižním klubem to mám občas podobně - poprvé mi kniha přišla bez toho, aniž bych věděla o tom, že se musí objednávat, když přijde katalog (taky si občas stěžuji na Knižní klub, když se mi nechce objednávat, i celkově), ale Dominus mě na rozdíl od tebe vcelku zaujal, jen je otázkou, jestli si ji pořídím, nebo ne. :D Jinak máš velmi pěkné kousky. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeden plus Jedna je děsně super! :-) Kniha na léto jak dělaná.
      Ty výmysly s katalogy nechápu. A jestli se ti bude Dominus líbit, tak dej určitě vědět. :-D
      Díky! :-)

      Vymazat

Děkuji za každý komentář :)
Budu se snažit na každý odpovědět.