úterý 23. srpna 2016

Měsíční chvástačka | ČERVENEC 2016


Všechny vás opět po měsíci zdravím u měsíční chvástačky!

Pojďme si společně představit knihy, které mi 
v uplynulém měsíci – červenci – přibyly do knihovny.
Dohromady jsem jich napočítal 34. :-)

V první řadě tu mám knihy Jojo Moyesové, od níž jsem prozatím četl pouze Než jsem tě poznala (z knihovny) a Jeden plus jedna. Věřím, že její další knihy budou stejně úžasné, jako ty dvě výše zmíněné. A obzvláště se těším na všemi opěvovanou Dívku, již jsi tu zanechal. 
No nejsou takhle pospolu krásné? Hlavně jsem rád, že jsem sehnal Než jsem tě poznala v původním, hardbackovém vydání.
 Zahrada spáčů a Léto, kdy jsme se potkali jsou úlovky z Brněnského půlprázdninového knižního srazu, kde jsme si s Adris udělali radost právě těmito knihami. Obě už jsem přelouskal a Zahradu doporučuju, jelikož je velice odlišné YA a Léto proto, že na letní při vypnutém mozku je to ideálka.
Nakladatelství Host mělo jakousi akční nabídku, a tak jsem neodolal a objednal si Muže jménem Ove a Babička pozdravuje a omlouvá se. Kdo by je tam za těch 120Kč nechal, že?
 Po skvělé Skrýši od Johana Theorina a zdlouhavém hledání  prvního dílu série Öland jsem samozřejmě musel mít i zbylé, v ČR vydané díly. 
Líbali jsme se je další knihou s gay tématikou, o které Levithan evidentně píše docela rád. Prý je to taky výborné čtení, tak uvidíme. 
A Jiřího Kulhánka snad představovat nemusím. Kdo by neznal jeho knihy Noční klub, které se prodávají za astronomické částky? Když je o ně takový zájem, asi je to dobrý autor, říkal jsem si. A tak zkusím alespoň Vyhlídku na věčnost, která je v knihkupectvích prozatím dostupná a jejíž cena se nepohybuje v řádu tisíců korun.

 Podařilo se mi navázat spolupráci s nakladatelstvím Slovart a ihned mi zaslali dvě knihy – Adaptaci a Kečupová mračna. Adaptace byla boží, Kečupová mračna příjemně překvapila. 
Nalehko je recenzní výtisk od Metafory, který už, myslím, ani představovat nemusím, jelikož je teď všemi chválen. Tento romantický, dle anotace hipsterský příběh o cestování mám v plánu na konec léta.
Sérii Labyrint jsem samozřejmě musel mít taky a i když se teď prodává vydání 3v1, koupil jsem si každou zvlášť. Za prvé obálka té velké bichle je úplně příšerná, navíc taková ta co se mění, když s ní hýbete. Brr. A za druhé se mi prostě nezamlouvá ten pocit, že jsem jednu knihu přečetl, ale vlastně nepřečetl, protože tam jsou ještě další dvě. Takže z finančního hlediska a úspory místa jsou tahle komplety určitě fajn, ale já jejich zastánce nejsem a radši budu mít každou knihu zvlášť.
A konečně mám kompletní i Nástroje smrti! Vypusťte konfety a bouchněte šampáňo!

 Ani nedokážu říct, jak je to dlouho co jsem četl Annu krví oděnou. Dobré tři čtyři roky. A líbila se mi, jako fakt hodně. Koupi druhého dílu, Dívky z nočních můr, jsem plánoval. Opravdu. No, pozdě, ale přece.
Vzdor je druhým dílem dilogie Dech, přičemž první díl taky leží mezi nepřečtenými knihami, ale vím, že mě bavit bude. BUDE!
Nekonečné moře opět druhým dílem, tentokrát série Pátá vlna. Opět mi cosi našeptává, že tohle bude něco pro mě.
A stejně tak je tomu u Monumentu 14, kde jsem četl první dva díly a tak si nemůžu nechat ujít ani ten poslední abych věděl, jak to s dětmi nakonec dopadne.
Má cenu tohle představovat?  Myslím, že ne. 
Jsem ohromně šťastný, že se mi první díl série Měsíční kroniky podařilo ukořistit za nějakých 160Kč, což bylo asi dva měsíce zpátky, jelikož teď je to velmi žádané zboží a někteří za něj nabízí fakt hodně. 
Nicméně náměty všech těchto knih mě zaujaly, obálky jakbysmet a tak si je taky musím přečíst. Jak jinak.
Elita a První jsou druhým a třetím dílem série Selekce, o které všichni mluví, všichni ji chválí a já si ji musím přečíst taky. 
Jsem rozohněná a Jsem zlomená – druhý a třetí díl série Jsem roztříštěná, která byla velký boom a teď po ní neštěkne pes. Přitom je to tak parádní! Tohle si fakt přečtěte. Žádná tuctová YA, ale skvělý příběh se skvělou hlavní hrdinkou.
Nevím, jak se na této fotce objevily knihy ze srazu. Fakt ne.

Sněží, sněží jsem si koupil především kvůli námětu zimních povídek, obálce, ale taky kvůli Greenovi. Už se těším, až ji budu o Vánocích číst.
A Bellagrand... kdo četl sérii Měděný jezdec určitě pochopí. Kdo nečetl, měl by si ji okamžitě přečíst. Protože příběh skrývající se v písmenkách těchto knih je něco nepopsatelného. 

Nakonec všichni milášci pohromadě.

Četli jste některou z knih?
Jaké knihy přibyly v červenci vám?

16 komentářů:

  1. Naadhera, moc zavidim. Urcite si chci dokoupit Nez jsem te poznala, ale ja chci paperback (nefilmovy). Urcite potrebuji i Elelanor a Parka. Muz jmenem Ove je uzasny pribeh, ten se mi dost libil! Pritom jsem mozna i ti slzu v oku mela (ale kdovi, mozna mi neco padlo do oka). Serii Selekce jsme se segrou zhltly hned, je to jednoduche a ctive. Snezi snezi jsem si prala uz minuly rok, ale pak me recenze odradily. Ale pokud bych ji objevila za peknou cenu, nebranila bych se. Libali jsme se je zvlastne psane, tezke a nametove velmi zajimave.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To už je hezčí ten filmový paperback, řekl bych. :D
      Na Muže se chystám ani nevím kdy. A určitě ti jen padlo něco do oka, ty totiž přece nebrečíš. :D to se mám teda na co těšit :D

      Vymazat
  2. Mimochodem...jses nemocnej, pres tricet knih mesicne je zkratka moc. Chce to intenzivni lecbu!

    OdpovědětVymazat
  3. Knížky od Moyes ti závidím, i když doma mám Poslední dopis od tvé lásky. Jsi snad první kluk, kterého vidím číst zrovna její knihy! :) Tři čtyři roky po Anně krví oděné si teprve kupuješ druhý díl?! Já druhý díl potřebovala hned :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že je nás víc. Píše skvěle :)
      Ano, taky jsem měl zato, že ho potřebuju. Očividně nepotřeboval :D

      Vymazat
  4. Souhlasím s tím, že to chce nutnou léčbu nebo se o pád knih podělit s fanoušky, co? :D
    Jojo mám také přečtenou, tedy jednu knihu, a uvažuji o další, ale já se nemůžu rozhodnout jakou.
    Ale jinak paráda!
    Katy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Půjčím, nedaruji :D
      A jakou máš přečtenou? :)

      Vymazat
  5. 34 je hodně, ale naprosto tě chápu =D Dívku, již jsi tu zanechal jsem v červenci vyhrála na fb buxu nebo Ikaru, bude mým prvním setkáním s autorkou. Tak jsem zvědavá :) Adaptace byla docela fajn, ale na postapo se po ní asi nevrhnu. Četla jsem taky Elitu a První, Dceru už mám zarezervovanou v knihovně, tak snad se dočkám brzy. A pak ještě Měsíční kroniky, ty byly fantastické. A na podzim bude Winter (snad, konečně!)... Máš se na co těšit :)
    Mně v červenci přibyl Podfuk, Svátek hojnosti, již zmíněná Dívka, již jsi tu zanechal a na další si teď nemůžu vzpomenout. Ať se ti všechny (nepřečtené) líbí! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Knihomolství je hold nemoc :D
      Určitě se do Moyesové pusť, věřím, že se bude líbit! :)
      A pokud nečteš postapo, zrovna Adaptace tě na to asi nenaláká, to je pravda.
      Že jsou Měsíční kroniky fantastické slýchám na každém rohu, tak jsem moc zvědavý.
      Tak Podfuk ani Svátek hojnosti mi absolutně nic neříkají, ale snad se ti budou líbit. :)

      Vymazat
    2. Líbily se moc, dávám doporučení :)

      Vymazat
    3. Bohužel mě ani jedna z nich nezaujala. Tento typ krimi ani historických příběhů není nic pro mě. Ale hlavní je, že se líbí tobě! :)

      Vymazat
  6. Fíííha, to je pořádná hromada samých skvělých knih! Kéž bych už taky mohla říct, že mám kompletní Nástroje smrti :D. Ale jinak Tvůj výběr chválím, chválím a chválím! :)

    OdpovědětVymazat
  7. Na tohle se nedá říct nic jiného než bláázne a závidím :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hele, to co já za měsíc koupím, ty za měsíc přečteš. Nemáme si co vyčítat :D

      Vymazat

Děkuji za každý komentář :)
Budu se snažit na každý odpovědět.