sobota 18. června 2016

Měsíční chvástačka | KVĚTEN 2016


Máme tu krásné sobotní odpoledne a já vás vítám
u měsíční chvástačky za měsíc květen! :) 

Tentokrát se to obejde bez rozsáhlých odstavců a rovnou se pustíme do toho.
Za květen mi v knihovně přibylo deset knih – pojďme si je rovnou představit. :)


Jako první tu máme druhý a třetí díl série o Bridget Jonesové. První díl jsem četl už někdy před rokem a je to zkrátka taková fajn oddechovka, při které se člověk nasměje.
Takže zbylé dva díly mi nesmí chybět! 
Film Lolita si mě absolutně získal. Od doby, co jsem ho viděl poprvé ho mám zkouknutý už asi tisíckrát. Je to tak nádherný příběh, že to nedokážu popsat slovy. Avšak ještě nádhernější bylo zjištění, že film byl natočen podle knihy. 
Carol je recenzní výtisk od nakladatelství LEDA a já jsem rád, že je má knihovna bohatší i o tuhle knihu. Těm, kteří Carol ještě nečetli vzkazuji, aby to co nevidět napravili.


Opravdu oříšek pro mě bylo sehnat knihu Cinder. Kolikrát jsem se na ni v knihkupectví díval.
Kolikrát jsem ji odložil s tím, že ji koupím příště. Potom se odhodlám ji už konečně koupit a bum. Nikde není skladem a dokonce ji nikdo nenabízel ani na databázi knih. Byla tam po ní obrovská poptávka, ale nakonec se podařilo! Tahle série mě fakt zajímá. 
Příliš mnoho Kateřin – když už jsem doma měl všechny jeho knihy, tak mi nesmí chybět ani tato. 
Prý je o něco (nebo o dost?) slabší, než jeho předchozí díla, ale i tak se na ni těším. 
Ready player one je výhra ze soutěže na Bux, za kterou jsem opravdu hodně šťastný, protože když jsem někde vyhrál, byly to záložky nebo pexeso. Knížka je lepší! A obzvlášť taková. :)
Tuhle fakt doma chcete, věřte mi. 
Fangirl jsem si musel pořídit proto, že mě to zkrátka bude moc bavit. Vím, že bude!  Chystám se na ni o prázdninách společně s Eleanor a Parkem a těším se na ně jako díte na Ježíška! :D 


Nově vyšel třetí díl detektivek o Cormoranu Strikovi Ve službách zla, pro který jsem si hned běžel do Dobrovského, ačkoliv jsem ještě nečetl Hedvábníka a ani Volání kukačky. 
Achjo, už o nich chci taky sám mluvit a ne jen na ně slyšet samou chválu. 
Společně s Ve službách zla jsem si z knihkupectví odnesl taky Prázdné místo, u kterého jsem taktéž měl už nějaký ten pátek pomyslný nápis „příště“.
A proto jsem si ho za těch 250 Kč musel vzít hned, teď a tady.


A nakonec pohled na květnovou hromádku.

Co říkáte na mé úlovky?
Četli jste některou z knih?

6 komentářů:

  1. I přes kontroverzní téma naprosto miluju Lolitu a ani film není špatný.:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli bude kniha ještě lepší, než film, tak to se mám opravdu na co těšit. :)

      Vymazat
  2. Nevím, jak tobě, ale mně třetí díl Bridget Jonesové připadal suchý. O knihách s Cormoranem Strikem jsem také mnohé slyšel, drtivá většina byla pozitivní.

    cernobilydenik.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Třetí díl jsem zatím nečetl, ale jestli bude, jak říkáš, suchý, tak mě to dost naštve. Byla by to škoda.
      No právě proto doufám, že se k nim dostanu co nejdříve, abych o nich mohl také mluvit :D

      Vymazat
  3. Hm, tak to by sis mel pohnout. Presne si vzpominam, kdyz jsem v dubnu sla k Dobrovskemu po sraze kniznich blogeru a ptala jsem se pani prodavacky, co by mi doporucila. A ona mi doporucila Cinder. Hodne o ni basnila, ale ja na ni tenkrat nemela penize (stala myslim 360kc). Dnes jsem za to rada, protoze jsem kousek cetla a nelibilo se mi to. Kazdopadne je zajimave, ze je ta kniha ted pryc a nevydava se... To stejny Ready player..kazdej o nem basnil, uz kdyz byl v LK a ja nechapala proc, ta anotace me vubec nelaka..Nejaka PC hra... Detektivky nectu, ale Rowlingovou miluju:). Lolitu si chci precist, to vydani od Paseky je uzasne. Slysela jsem, ze je to o pedofilii. Fangirl mam na ceste a Eleanor a Park je moc hezky pribeh, to budes mit hned.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejde o hru. Je to taková virtuální realita. A je to moc dobré. Ale spíše pro ty, co k těm hrám nějaký vztah mají, no. :D No Lolitu jsem zatím viděl jen jako film a je to moc krásný příběh. Ani ne tak jen o pedofilii. Ale nemůžu ti o tom nic moc říct, pokud nechci spoilerovat. Každopádně kontroverzní to je, to ano.

      Vymazat

Děkuji za každý komentář :)
Budu se snažit na každý odpovědět.